Felrögzítettem az asztalra a nemrég vásárolt húsdarálómat; ideje avatni, a kés éles, különben is hűtőben volt eddig, jónak kell lennie. Nagyobb darabokra vágtam a csirkemellet, meg megpucoltam egy fej hagymát, és előbb a húst, majd a könnyeztetőt lehajtottam a darálón.
Só (füstölt só, ilyen tölgyfafüstös vacak, megérte az árát), mozsárban apróra tört tarkabors, kis hámozott, szintén mozsárban tört mandula, esetleg paprika, ha valaki akarja, én nem akartam, oké, a fűszerezés megvolt. Beleütöttem még egy egész tojást, és szórtam hozzá burgonyapelyhet (neeem, nem a krumplipüréport, ez tényleg csak szárított burgonya, liszt helyett beválik), összegyúrtam.
Egy serpenyőben tisztított vajat hevítettem, egészségmániások helyettesíthetik olívaolajjal, hedonisták liba- vagy kacsazsírral, sehogy nem kell sok, aztán a tenyérnyire, max. egy centi vastagra lapított pogácsákat belefektettem. Oldalanként olyan 3-4 perc kell neki, pirosra, ropogósra sül a külseje, belül fehér, puha és csirkeízű. A cukkinis burgonyapüré nagyon ment hozzá, de más zöldséggel is el tudom képzelni.
Gyors, elég egyszerű. A mosogatást meg hagytam kicsit későbbre, mert megjött a vendég......ízlett neki. És elég volt kettőnknek. A nap első étkezéseként is.