Kezdetnek a majdani desszertet készítjük el. Egy fél üveg jobbfajta rozé vagy vörösbor, (házi) bodzaszörp, valamint mangó, szőlő, alma, gránátalma és gyömbérgyökér kell hozzá. A gyümölcsöket összevágjuk, már amit kell, felszeleteljük a meghámozott gyömbért, lehártyázzuk a gránátalmát (én csomókban szoktam hagyni). Üvegtálba tesszük, és a pár kanál tömény bodzaszörppel elkevert borral leöntjük, aztán berakjuk a hűtőbe.
Mivel a desszert a leglényegesebb, és a célpont csirkekedvelő hölgy, így nem is habozom sokat; gyömbérszeletekkel, fahéjjal, kevés sóval pácolt csirkemell lesz, óhaja szerint, egyben, ropogós bőrűre sütve. Mellé zöldborsó, cukkini, patiszon és répa, kevés olajon átpárolva, szintén kicsi gyömbérrel és zsályás vajjal. Levesnek pedig egy laza póréhagymaleves, csontos alapléből, sáfránnyal, kockára vágott sajtokkal. Nem krémesítem, mert minek, megvannak a fogai.Mellé pedig a korán elkészített "Ámor-bor" szükségeltetik nyomatéknak. Áztassunk két héten és egy napon át 1 liter jófajta, lehetőleg édes-félédes vörösborban 3 nagy rúd fahéjat, 3 deka ginzenget és 4-5 rúd vaníliát, meg pár szem csillagánizst. Az oldatot naponta keverjük meg, majd szűrjük le; a végén kevés cukorral fel lehet főzni még egyszer a fűszereket, átoldani benne a bort, és újra leszűrni. A kész Ámor-borból a vacsora előtt és azalatt ajánlatos egy-egy likőröspohárkával elfogyasztani.
A végén elcsipegetett gyümölcssalátával együtt... nos, általában bejön:D