Ücsörgött a hűtőben egy avokádó, túl keménynek tűnt, úgyhogy tenyérrel meghengergettem az asztallapon. Kiderült, hogy puha. Vagy az lett. Késsel körbevágtam, és levettem a magról az egyik felét, aztán kiszedtem a magját, és a zöld húst kikanalaztam. Ráfacsartam egy fél citromot, hozzátettem egy összezúzott fokhagymát, némi sót, és pépesre kavartam. Aztán hozzáraktam egy kevés széttört kardamon-magot is. Jó lett!
Avagy avokádókrém fokhagymával, pirított kaláccsal.
Nem kell ehhez sok. Pár perces dolog, főképp, mivel a nagyi fonott kalácsa kicsit megszikkadt. Istenem, egyedül nem eszem meg egy rúdnyit... Szóval a kalácsot felszeltem, aztán megnéztem, mit ehetnék melléje.
2009.09.22. 21:19
Szólj hozzá!
Címkék: édes kalács fokhagyma sós avokádó
A bejegyzés trackback címe:
https://malkavitaminventrueknak.blog.hu/api/trackback/id/tr781400474
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.