Például túró...
...úgy kétkanálnyi tejföl......hagyma...
...fűszerek... Mi mást is csinálhatnék, mint körözöttet?A hagymát felkockázom. A túrót egy tálban villával apróra morzsolom, hozzáteszem a hagymakockákat, a tejfölt, aztán elgondolkodom a fűszerezésen. Természetesen kell bele köménymag. Pirospaprika. Só (stílszerűen rózsaszín himalájai, egyelőre rögökben). A hagyma zöldje, mert kicsírázott... meg nem árt egy pici petrezselyemzöld is.
Úgyhogy a fent nevezett fűszereket konyhám egyik büszkeségében, a rézmozsárban kissé összezúztam (kivéve a zöldeket), és belekevertem a körözöttbe.Aztán az egész keveréket betettem a hűtőbe egy kis időre. Közben a sütőben kissé átmelegítettem a zsemléket, teát főztem és a többi.
Végül pedig tálaltam.