Szóval kell sok-sok zöldség. Cukkini, gomba, alma, paprika, uborka (savanyítva is jó), kétféle hagyma (vörös és új), zöldborsó (konzerv is lehet), olajbogyó, sárgarépa, meg ami még eszünkbe jut. Meg egy szelet csirkemell. A kaliforniai paprika egy kis meglepetéssel is megörvendeztethet...
Mindent egyformára vagdosunk; mire végzünk vele, persze hólyagos az ujjunk, de ez van, ez kell szeretni. Először a csirkemellet zúdítjuk be egy wokba, vagy nagyobb lábasba, olívaolaj, meg némi összetört színes bors, és só. Megpirítjuk, aztán melléje tesszük a többi zöldséget, pirítjuk, aztán felöntjük némi alaplével, amit sáfrányosan készítettem el anno, szerecsendió-virággal. Amikor forr, felverek egy-két tojást, és azt is elkeverem a forró kotyvalékban. Ízlés szerint lehet fűszerezni, nálam ez hangulatfüggő
Beleszórjuk a rizst,
és készre főzzük, sűrűn kevergetve.
És megesszük. Nekem egy tálkányi elég is volt, de ebből a mennyiségből sok tálka kifér. Szójaszósszal sem rossz...:)